Introduktion av The Boxx’r

The Boxx'r är en designad vinkyl som kyler ditt lådvin till en optimal serveringstemperatur: 10°C för vitt och rosé samt 16,5°C för rött.

Hemma eller på semestern

The Boxx'r passar alla treliters (eller mindre) lådviner. Vinkylen går på 230 V, men kan även kopplas till 12 V, vilket gör den perfekt att ta med i båten eller husvagnen, där det vanliga kylskåpet ofta är lite mindre. Och eftersom The Boxx'r har mycket goda isolerande egenskaper, håller vinet rätt temperatur en lång stund efter det att du har dragit ut elkontakten.

The Boxx'r

Optimala vintemperaturer

Temperaturen i röda viner ska inte överstiga 18°C, då alkoholen avdunstar snabbare än doftaromerna och ger en förvrängd doftbild. När temperaturen stiger över 18°C börjar alkoholen i vinet göra sig påmind i doften samtidigt som vinet förlorar spänst och fräschör. Att vin ska serveras vid rumstemperatur är en förlegad sanning från tiden före centralvärmen.

Anledningen till att vita viner och roséviner ofta serveras för kalla är att man tar dem direkt från kylen som normalt håller runt 4°C. Vid så låg temperatur stryps vinets karaktär och både doft och smak saknar möjlighet att utvecklas.

Smart & snygg

The Boxx'r är inte bara snyggt designad för att platsa även på de finaste middagsbord. Den är också klokt designad. Genom att använda det medföljande stativet behöver du inte placera lådvinet i bordsänden när du ska hälla upp vin. Du behöver inte heller luta lådvinet för att få det sista ur förpackningen. Botten på boxen och därmed påsen lutar, vilket innebär att vinet tappas ur utan besvär.

the Boxx'r

 

svensk  english